Spaces Speak #3

Trond Lossius / Ricardo del Pozo & Kjetil Austvoll-Dahlgren

04.11.2015
RAM Galleri, Oslo

Spaces Speak is a sound performance series focusing on the interaction between sound and image, curated by Joakim Blattmann & Ricardo del Pozo. The series are conducted in collaboration with RAM Galleri, NOTAM and supported by Arts Council Norway and Kulturetaten.

Trond Lossius

Trond Lossius arbeider med lyd og installasjoner. Han utforsker forholdet mellom lyd og rom i stedspesifikke arbeider der spatial lyd fungerer som et immaterielt og temporært skulpturelt medium. Han har bidratt til en rekke tverrkunstneriske prosjekter i samarbeid med andre kunstnere, særlig installasjoner og innen scenekunst.

Han har hovedfag i geofysikk fra Universitetet i Bergen, komposisjon ved Griegakademiet, og har vært kunststipendiat ved Kunsthøgskolen i Bergen. Han er FOU-koordinator ved BEK, Bergen senter for elektronisk kunst.

Ricardo del Pozo & Kjetil Austvoll-Dahlgren

Tingen og slik den oppleves, er et multimedialt arbeid hvor kunstnerne undersøker et objekts egenskaper. Det er en performance som gjenspeiler objektets lyd, bevegelse og visuelle fremtoning. En uro har den iboende egenskapen å være stille og i bevegelse samtidig. Et passivt og aktivt objekt, en selvmotsigelse.

Austvoll-Dahlgren og Pozo er opptatt av kunst som et abstrakt språk og en fysisk opplevelse. De jobber ofte med hvordan oppfatningen av tid, lys og lyd påvirker hverandre. Kjetil Austvoll-Dahlgren har sin utdannelse fra Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo. Ricardo del Pozo er utdannet ved kunstakademiet i Bergen.

Documentation: James Welburn

Spaces Speak is supported by Kulturrådet / Arts Council Norway, and Kulturetaten

kulturraadet_sort_storkulturetaten-logo-300x300

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s